ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommentarer om domen

Conny Lindström · 5 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I dag kom domen i det hittills största svenska fildelningsmålet. En 31-årig man dömdess till villkorlig dom och 40 dagsböter för brott mot upphovsrättslagen. Här är kommentarer kring dagens tingsrättsdom:

Branschorganisationen Ifpi som företräder musikbranschen applåderar domen. – Det är en bra dom. Det blir lättare för polis och åklagare att få ut abonnentuppgifter från internetoperatörer, säger Lars Gustafsson, Vd på Ifpi.Sara Lindbäck, jurist på Svenska antipiratbyrån är nöjd med domen.– Det är tydligt att domstolen ser allvarligt på det omfattande intrånget som mannen gjort sig skyldig till. Det kan innebära att fler illegala fildelare riskerar att polisanmälas. Intresseorganisation Piratbyrån som stödjer fildelare tycker att domens betydelse överskattas.– Få använder program som DC++ längre. I de program som används idag går det inte att se alla filer som en användare delar ut, säger Magnus Eriksson, pressansvarig på Piratbyrån.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Lindström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro