ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommun förde över halv miljon till fel konto – nu vägrar mottagaren betala tillbaka

Emmelie Wallroth · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015

Foto: TT


När Tjörns kommun skulle föra pengarna till ett plusgirokonto hamnade de hos en privatperson i stället – som nu vägrar att lämna tillbaka pengarna.

klar

Artikellänk är kopierad

I somras skulle Tjörns kommun föra över en halv miljon kronor till en leverantör som utfört ett jobb åt kommunen, skriver GT.

Men när handläggaren på kommunen genomförde överföringen gick någonting snett och man missade att fylla i att pengarna skulle gå till ett plusgirokonto. I stället hamnade summan på ett bankgiro som ägdes av en kvinna i Halmstad.

Några månader efter överföringen hörde kommunens leverantör av sig och frågade vart pengarna var – och först då uppdagades misstaget. Kommunen tog kontakt med kvinnan som hade fått in pengarna på sitt konto, men hon ville inte lämna tillbaka dem och uppgav att de redan var borta, skriver GT.

Nu misstänks kvinnan, hennes dåvarande pojkvän och ytterligare en familjemedlem för olovligt förfogande.

Pojkvännen ska ha tagit ut alla pengar direkt, hävdat att det var hans pengar ”från ett företag som han hjälpt” och att de tillhörde honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro