ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunanställda slipper köa för båtplats

Peter Löwendahl · 4 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013
Kommunanställda slipper köa för båtplats Båtplats som löneförmån. Det har flera av de anställda på kommunala bolaget Grefab.

Kommunanställda slipper köa för båtplats Båtplats som löneförmån. Det har flera av de anställda på kommunala bolaget Grefab. Foto: Scanpix


Ställer du dig i kön till en båtplats på någon av Grefabs hamnar kan du få vänta i över tio år. Om du inte är anställd, förstås. Då slipper du både kö, hyra och insatser.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är löneförmånen som gör att du kan hoppa över en av Göteborgs längsta köer, i flera fall är kön till och med längre än stadens bostadskö. En kö som de anställda på kommunala hamnbolaget Grefab alltså slipper, skriver GP.se.

– Jag kan tycka att det är i högsta grad olämpligt. Det handlar om för mycket pengar, dessutom har vi kö, säger Grefabs vd Ann-Christine Alkner Dahl till GP.se.

LÄS MER: Stopp för nya båtplatser i Göteborg

Enligt tidningen ska de anställda tidigare ha fått en båtplats som löneförmån helt utan kostnad, de kunde då också ha flera båtplatser. I dag räknas båtplatsen som en beskattningsbar löneförmån, och det är en plats per person som gäller.

Av bolagets runt 20 anställda är det i dag tio anställda som har en båtplats som en löneförmån. Grefabs ekonomichef Anna-Karin Schelander säger till GP.se att de tio har varit anställda i många år.

– Vi har ingen exakt policy som säger hur vi gör, men det är klart att en nyanställd på Grefab inte kan få den bästa platsen i Hovås en månad efter att han börjat här, säger Anna-Karin Schelander till tidningen.

Vd Ann-Christine Alkner Dahl säger till GP.se att hon tycker att personalen måste stå i kö som alla andra, bland annat av förtroendeskäl gentemot kunderna, och vill plocka bort förmånen.

– Det ligger i att göra-högen, säger hon till tidningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro