ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunen inför sex timmars arbetsdag – med full lön

Johan Wikén · 19 Jun 2017
Uppdaterad 19 Jun 2017
Nästan alla nappade på erbjudandet om sex timmars arbetsdag.

Nästan alla nappade på erbjudandet om sex timmars arbetsdag. Foto: TT


Från och med i höst kommer socialtjänstens medarbetare i Järfälla kommun endast att behöva jobba sex timmar om dagen – med full lön. "Vi genomför projektet för våra medarbetares skull", säger Jenny Wilhelmsson, chef över äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning i kommunen.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera kommuner har testat kortare arbetstid inom socialtjänsten de senaste åren. Nu testar även Järfälla kommun, som första kommun i Stockholmsområdet, att införa kortare arbetsdagar.

– Tanken med den förkortade arbetstiden är att medarbetarna ska få möjlighet till längre återhämtning. Initiativet till projektet kommer från medarbetarna. Vi månar om dem, och vill ge dem bra förutsättningar för att balansera jobb och privatliv, säger Jenny Wilhelmsson, chef över äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning, i ett pressmeddelande.

LÄS MER
Framtidsforskaren: Slopa arbetstid helt

Det är anställda på äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning som har fått frågan om de vill vara med i projektet. I princip alla har tackat ja. Medarbetarna får välja om de vill fördela 30-timmarsveckan över fyra eller fem arbetsdagar.

Den 1 oktober drar projektet igång för att sedan avslutas i slutet av maj 2018 då en utvärdering kommer att ske.

– Vi genomför projektet för våra medarbetares skull. Vi tror att de kan arbeta mer effektivt med en kortare arbetsdag, säger Jenny Wilhemsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro