ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunen medger: Garantin inte trovärdig”

Anders Göransson · 9 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

Familjen Lennartsson/Ekström i Stuvsta är inte ensamma om att stå utan förskoleplats i Huddinge - långt därifrån. Vid årsskiftet kommer 72 barn i kommunen att ha överskridit fyramånadersgränsen i platsgarantin.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är många familjer som är i samma sits, och det är jättetråkigt. Men vi gör vad vi kan för att lösa det, säger Annelie Glifberg, verksamhetschef för förskolan.

Huddinge har haft återkommande problem med platsbrist i förskolan, mycket beroende på den snabba befolkningsökningen. I år sprack planeringen när en planerad ny förskola i Vistabergsområdet blev försenad av att byggplanerna överklagades. Den väntas nu öppna först i slutet av mars. Innan dess ska en annan förskola öppna i Balingsnäs i februari - om kommunen lyckas rekrytera personal.

Men vad är det för mening med en fyramånadersgaranti om den ändå inte uppfylls? Annelie Glifberg håller med om att det är problematiskt.

– Det är inte trovärdigt gentemot medborgarna om vi inte klarar det här. Det skulle kunna ge en anmärkning från Skolinspektionen, det är vi medvetna om.

Hon räknar dock med att alla Huddingebarn i kön ska erbjudas förskoleplats under våren.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro