ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunen missade att hyra ut bostäder – i 13 år

Martina Liljedahl · 24 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I Hjällbo har lägenheter stått tomma i 13 års tid medan Göteborgs bostads­­kö växt. Hyran för skattebetalarna är uppe i nära 12 miljoner kronor. VA-verket skulle ha tagit över huset men flyttade i stället till  centrum.Flytten skedde utan politiskt beslut visar en utredning som presenteras för kommunstyrelsen i dag.Tvärtom fanns det ett beslut på att VA-verket skulle arbeta från Hjällbo.– Nu är det länge sedan. Men jag är lite förvånad över att vi inte följt beslutet, säger Birgitta Roos, informationsansvarig på Göteborg Vatten, tidigare VA-verket. Det handlar om ett våningsplan på cirka 1 000 kvadratmeter med ombyggda kommunala lägenheter som i bostadsbristens Göteborg aldrig hyrts ut sedan VA-verket tog över 1995.

I stället flyttade delar av personalen till nya lokaler i centrum. Under tiden tickade hyran på med 900 000 kronor per år i Hjällbo.2001 visade Folktandvården stort intresse för lokalerna. En flytt var till och med inplanerad i tandvårdens budget. Men Gatubolaget som finns i samma hus ville inte öppna huset för allmänheten.

Lokaler som inte används ska föras över till kommunens gemensamma lokalbank  som letar upp nya hyresgäster. Men så skedde aldrig med våningsplanet i Hjällbo.– Det är den tidigare nämnden som har gjort fel, säger Björn Johansson, gruppchef på stadskansliet.

Göteborg Vatten planerar nu för återflytt till Hjällbo.

klar

Artikellänk är kopierad

Martina Liljedahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro