ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunen överklagar för att torrlägga Kvarnen

Tomas Lundin · 3 Aug 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STRID. Kampen om tilståndet för en av Stockholms mest klassiska krogar är inte över. Kommunen överklagar nu Länsrättens beslut att inte dra in tillståndet för Kvarnen på Södermalm till Kammarrätten.

Flera uppgifter om bristande ordning och nykterhet har registrerats i år och under förra året. Sju personer har varit så berusade att de omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

"Antingen har vakterna brustit i sin åligganden då de inte  nekat personer inträde trots att  de varit berusade, eller så har överservering skett", skriver kommunens Tisståndsutskott i överklagandet.

Oavsett om vakterna eller de som serverar alkohol brustit är det tillräckliga skäl för att förlora tilsåndet. Länsrätten gav Kvarnen en varning, men det räcker inte, enligt Stockhloms Stad.

"Det är endast i undantagsfall som ett ingripande skall kunna begränsas till en varning och det måste då föreligga särskilda skäl", skriver man i överklagandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro