ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunen som förbjuder kramar på jobbet

Elinor Karlin · 20 Sep 2018
Uppdaterad 20 Sep 2018
Kan sända "fel signaler" på jobbet.

Kan sända "fel signaler" på jobbet. Foto: Pixabay


Att politiker och tjänstemän kramar varandra på jobbet kan vara ett problem. Det anser man i en kommun i Danmark där den typen av kramar nu har blivit förbjudna på arbetsplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Att politiker och tjänstemän kramas med varandra kan sända ut fel signaler. Det menar borgmästaren i den danska kommunen Hørsholm, norr om Köpenhamn. Något som även lokaltidningen Fredriksborg Amts Avis rapporterat om.

– Det sänder vissa signaler, om politiker och tjänstemän är för goda vänner. Kommunen är en arbetsplats, och vi befinner oss i professionella situationer, säger borgmästaren Morten Slotved som företräder Konservative folkeparti.

Nu förbjuder han kramar på arbetsplatsen. Men han poängterar samtidigt att det inte är några tidigare problem som ligger bakom den nya ”krampolitiken”. Förbudet gäller även endast mellan just politiker och tjänstemän – men politiker emellan får fortfarande kramas.

Roger Buch, kommunalforskare vid Danmarks medie- och journalisthögskola, har aldrig hört talas om något liknande.

– Fram till ganska nyligen så menade man att de sätt vi hälsar på var något som våra politiker inte bör blanda sig i, säger han till Fredriksborg Amts Avis.

klar

Artikellänk är kopierad

Elinor Karlin
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro