ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunens beslut: Inga fler böner på arbetstid

Jesper Lindqvist · 11 Jun 2019
Uppdaterad 11 Jun 2019
Bönestund kommer inte längre att vara tillåtet på arbetstid i Bromölla kommun.

Bönestund kommer inte längre att vara tillåtet på arbetstid i Bromölla kommun. Foto: Cprnelius Poppe/TT/Unsplash


"Bönestund på betald arbetstid är inte tillåtet". Så lyder de nya riktlinjerna på de kommunala arbetsplatserna i Bromölla framöver. "Intentionen är att man inte ska lämna sina arbetsuppgifter för att gå och be", säger Eric Berntsson (SD) till Kristianstadsbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

I Bromölla kommun har man nu arbetat fram nya riktlinjer kring hur man ska förhålla sig till religionsutövning under arbetstid.

Det nya förhållningssättet, som kommer att gälla på de kommunala arbetsplatserna, formuleras kort med att ”bönestund inte är tillåtet”.

– Hela texten under rubriken bönestund ska ersättas med att det inte är tillåtet med bönestund på arbetstid, säger kommunchef Marie Wäppling till Kristianstadsbladet.

”Det ska inte hindra arbetet”

Enligt tidningen baseras Bromöllas arbetsgivarhållning ”på ett bejakande av mångfald och pluralism” – men kommunen slår också fast att religionsfriheten även för med sig rätten att ”slippa religiösa manifestationer”.

Exakt hur förbudet ska upprätthållas och hur eventuella kontroller ska gå till är ännu inte bestämt.

– Intentionen är att man inte ska lämna sina arbetsuppgifter för att gå och be, att det inte ska hindra arbetet, säger Eric Berntsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, till Kristianstadsbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro