ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommunens nya spel: Bend over

Johanna Ohlson · 4 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
KPMG, Vara kommun och Stadium är några av företagets kunder.

KPMG, Vara kommun och Stadium är några av företagets kunder.


klar

Artikellänk är kopierad

Bend over, here it comes again. Nej, det är ingen replik ur en porrfilm. Det är namnet på ett spel kommunen köpt in för att få i gång diskussioner om värderingar. Lundby var först ut med att köpa spelet ”Bend over, here it comes again”, ett säll­skapsspel anpassat för ar­betsplatsen där de an­ställda får svara både på fakta­frågor om företaget och på frågor som rör värderingar. Nu ska även de anställda i Kortedala, på idrotts- och föreningsförvaltningen och på fastighetskontoret, få spela på arbetstid.

Lundby har hittills betalat 250 000 kronor enbart för spelet och utbildning av spelledare. De tycker det är väl investerade pengar.– Det händer oerhört mycket under spelets gång. Man får prata om verkliga situationer och ta ställning till hur man skulle agera då, säger Marika Augusts­son, en av Bohicaledarna på Lundby stadsdelsförvaltning.

Per Bäckman, vd på Bohica, ger inte namnet sexuella associationer?– Jo, så är det. Från början var det ett management-begrepp om att ducka undan problem. Men nu har det fått andra kopplingar. I Sverige har det inte varit ett problem, men i USA funderar vi på att byta namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro