ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kommuner vill satsa hårt på natur

Sebastian · 17 Dec 2012
Uppdaterad 17 Dec 2012
Kommuner vill satsa hårt på natur

Kommuner vill satsa hårt på natur Foto: Lotta Bergseth


19 av Stockholms 26 kommuner vill göra satsningar på naturen eller införa helt nya friluftsområden. Nu delar Länsstyrelsen ut miljoner i bidrag för nya projekt.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan 2004 beslutade regeringen att Stockholms länsstyrelse skulle dela ut bidrag till länets kommuner för naturvårdande projekt. 

Sedan starten har 45 miljoner kronor delats ut – och nu är det dags igen. 

– För många kommuner är det svårt att jobba med naturvårdsprojekt, då de helt enkelt har för lite pengar. Det är svårt att prioritera när man ska bekosta tyngre utgifter som snöröjning, skola och äldrevård, säger Britt Forsén, handläggare vid enheten för naturvård på länsstyrelsen. 

Nitton kommuner i Stockholms län har i år sökt bidrag på sammanlagt 4,2 miljoner kronor för olika projekt, som att kartlägga fladdermössen i storstaden eller restaurera naturområden. 

Södertälje är en av flera kommuner som vill satsa på att införa helt nya naturreservat. Bland annat i områdena Tunaskogen och Brandalsund.

– Det skulle innebära att de här områdena får ett starkt skydd som de i dag saknar och att flera människor kan besöka dem, säger Bjarne Tutturen, naturvårdsförvaltare vid miljökontoret på Södertälje kommun.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro