ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Kompetensen måste komma till nytta"

Mia Odeh · 16 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

5 snabba med Eric Giertz, chef för KTH företagssamverkan

klar

Artikellänk är kopierad

 Ni erbjuder fortbildningar för anställda inom näringslivet. Vilka?– KTH har ungefär 300 öppna poänggivande kurser totalt som liknar de kurser som studenter lä­ser. Sedan har vi kurser inom KTH Executive School för ledande befattningshavare i teknikbaserade företag, och i nystartade KTH Education som gör utbildningar för olika företag. Utbildningarna görs dels i internatkurser då man samlas i perioder med studier och arbets­uppgifter mellan träffar­na. Men vi gör även utbildningar på företagen.

Vilka är det som deltar?– I KTH Executive School är det chefer med höga positioner i näringslivet med en genomsnittsålder på 43 år. I KTH Education är det allt ifrån chefer, projektledare, tekniker och ingenjörer från exempelvis teleoperatörer, verkstadsföretag eller energibolag. Varför ska man fortbilda sig?– För att bredda sig, uppdatera eller fördjupa sin specialkompetens. Vi an­ser det viktigt att vår kompetens kommer till nytta i samhället, till exempel genom utbildningar för personer verksamma i nä­ringslivet. Svenska universitet har jobbat rätt lite med att aktivt erbjuda utbildning till yrkesverksamma personer, det försöker vi ändra på.

Har ni konkurrens från  andra universitet?– Ja, det finns ett upp­vaknade intresse från universitetsvärlden att erbjuda fortbildningar. Karo­linska Institutet har kommit ganska långt med KI Education och Chalmers har varit igång ett tag.Kan enskilda söka till er om ar­bets­­givaren inte kan erbjuda något?– Absolut! Har man be­hörighet att läsa poänggivande kurser kan vem som helst göra det som student.    

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro