ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kompisar – men inte i kväll

Leif Granlind · 14 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
När det skulle bestämmas plats för mötet med Metro ville Gustav först att Tom skulle komma bort till Söder. En omöjlighet för Tom förstås. Så vi hamnade på restaurang Grill på Drottninggatan. ”Bra, neutralare än så här blir det inte”, säger Pyl.  

När det skulle bestämmas plats för mötet med Metro ville Gustav först att Tom skulle komma bort till Söder. En omöjlighet för Tom förstås. Så vi hamnade på restaurang Grill på Drottninggatan. ”Bra, neutralare än så här blir det inte”, säger Pyl.  


klar

Artikellänk är kopierad

De är två polare med mycket gemensamt – förutom i kväll. Då blir de ovänner under 90 minuter. Hammarby mot AIK betyder nämligen ­också Gustav Gelin mot Tom Pyl.– Klart det blir hånfulla kommentarer, flinar bajaren Gelin, 32. – Det vilar också nån sorts respekt i fall det blir en kross, menar AIK:aren Pyl, 35.Ni kanske har sett dem i DJ-båsen på Stockholms uteställen.Tom Pyl är musikansvarig på Spy Bar och Gustav Gelin har en egen klubb på Debaser Medis.Och de var också i klubb-svängen de lärde känna varandra för 15 år sedan.– Vi hängde på Hyndans hörna i Gamla Stan. Ett klassiskt 03-ställe där det spelades mycket Bad Religion, Smiths och De La Soul, berättar de i mun på varandra. – Sedan började vi hänga på samma klubbar, åka på festivaler, Roskilde och Hultsfred.Men när det är derby läggs vänskapen åt sidan under 90 minuter – och till och med någon dag efteråt.– Det är väl mest Gustav som har frodat det hatet, det kommer mycket hahaha- och hohoho-sms om Bajen vinner, flinar Tom.Gustav Gelin fyller i:– Klart att det blir hånfulla kommentarer ibland men ibland har man kontrollen. Framför allt efter en storseger.– Det vilar nån sorts respekt efter en stor kross, då säger vi: Den här kvällen snackar vi inte fotboll, säger Tom Pyl.Räkna med att båda är beredda på sms i kväll.

Heta frågor. Gustav och Tom grillas med frågor på Grill:

Om jag säger att ni har två pajasmålvakter och räknar med målfest i kväll, vad säger ni då?– Haha, Jag är övertygad om att Rami Shaaban kommer tillbaka. Jag tror att hans självförtroende sänktes rejält efter tavlan mot Brasilien och den enorma uppståndelsen som blev, säger Gustav.– En polare till mig blev sur för att vi inte låg på hårdare för att värva Shaaban. Nu är man ju ganska glad. Men Örlund i Elfsborgsmatchen var ju inte heller helt stabil, säger Tom.

Tom, säg en bra sak om Hammarby.– Oj, inte helt lätt. Jag har ju svårare för Hammarby än för Djurgården…

Gustav, säg en bra sak om AIK.– Jag är en liten gnutta imponerad över att AIK har så mycket publik och att Rikard Norling i vått och torrt försvarar sina spelare.

Gustav, vilken musik är AIK?– Caesars  Palace, Fireside, Latin Kings, och britpop som Oasis och Babyshambles.

Tom, vilken musik är Bajen?– Chilensk folkmusik blandat med Elvis Presley-ballader och söder­romantik från valfri trubadur.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro