ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kondomklänning får toppbetyg

Victoria Gillberg · 1 Dec 2011
Uppdaterad 2 Dec 2011

1 december är Internationella AIDS-dagen. Nguyen Minh Taun har skapat en klänning av 700 kondomer. Vill öka medvetenhet om könssjukdomar. Stylister och kändisar ger toppbetyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Nguyen Minh Tauns examensarbete handlar om att bryta tabun kring kondomer och sex som finns i Vietnam. Som en del av arbetet skapade Nguyen Minh Taun en självlysande klänning av 700 kondomer.

Med sin design och kontroversiella val av material ville Tuan ifrågasätta de kritiska attityderna mot kondomer och sex i Vietnam. I samband med Internationella AIDS-dagen uppmärksammades hans klänning av kändisar och stylister runt om i världen

Stylisten Lindsay Albanese, Heather Morris från "Glee" och Ali Fodotowsky från "Bachelorette" har på internet hyllat både idén och klänningens design. Modebloggerskan Wendy Eustache skriver: – Den är definitivt orginell. Idén är jättebra för att öka medvetenhet och klänningens design är fantastisk. 

Enligt stilisten Intiasar Ziyed är att göra en klänning av kondomer egentligen inget nytt. – Kondomer är ju latex egentligen. Men att designern väljer att använda kondomer som de är känns nytt, innovativt och fräscht. 

Men hon tvivlar på att kondomklänningen kommer synas på köpcenter.  – En vanlig människa skulle nog aldrig kunna komma över att den är gjord av kondomer.

Lindsay Albanese tror mer på att kändisar som Lady Gaga, Rihanna och Katy Perry skulle kunna bära den i samband med någon gala.

Om Taun har någon plan på att massproducera är ännu osäkert. För tillfället vill han bara använda klänningen för att informera det vietnamesiska folket om könssjukdomar och hur de kan skydda sina nära och kära.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro