ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konflikten ur ett annat perspektiv

Fredrik Stjernström · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Under en elva timmar lång session skapade Rohan Houssein ett konstverk på plats i Malmö. Orden ”Fred”, ”Syrien” och ”Kärlek” har vävts in i målningen.
Under en elva timmar lång session skapade Rohan Houssein ett konstverk på plats i Malmö. Orden ”Fred”, ”Syrien” och ”Kärlek” har vävts in i målningen.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Trots kriget finns det en vardag i Syrien som vi sällan ser i tidningarnas bilder. Genom konstutställningen ”Syrian Art For Peace” vill åtta studenter på Freds- och konfliktprogrammet på Malmö högskola ge allmänheten en djupare insikt i konflikten.

– Folk lever ändå. Det finns fortfarande människor som lagar mat, går till jobbet och uttrycker sig i konst, säger Jesper Jonsson, en av studenterna bakom utställningen.

Konstnärerna som ställer ut är alla syrier. Några av dem är barn på flykt från kriget som fått uttrycka sina tankar genom teckningar. Den fransk-syriske konstnären Rohan Houssein flög in från Marseille och målade ett konstverk på plats i Malmö i tisdags.

– För mig var det viktigt att komma hit. Jag har gråtit tillräckligt. Nu är det dags att skapa konst, säger han.

– Mitt konstverk är en hyllning till det syriska folket. Vi måste odla hopp.

Utställningen går att se i dag och i morgon på Gäddan på Malmö högskola.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro