ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konny, 73, fångade en inbrottstjuv i källaren

Tomas Lundin · 14 Nov 2014
Uppdaterad 14 Nov 2014
Konny Wahlgren demonstrerar för Sydnytts reporter hur han fångade tjuven.

Konny Wahlgren demonstrerar för Sydnytts reporter hur han fångade tjuven. Foto: SVT Sydnytt


klar

Artikellänk är kopierad

Konny Wahlgren i skånska Bjärnum fångade en inbrottstjuv i källaren. – Vad gör du här, din djävul, sa jag till honom. Sen ryckte jag geväret ur händerna på honom, säger han till SVT Sydnytt .

När 73-åringen hörde ljud från nedervåningen klockan halv fem på morgonen trodde han först att det var barnbarnet Kim, 26, som möblerade om. Men så hörde han ett klirr i köket och bestämde sig för att undersöka. 

Då såg han en inkräktare som stack upp huvudet ur källarluckan med ett gevär i handen. Lyckligtvis kände Konny igen vapnet som hans eget luftgevär.

– Vad gör du här, din djävul, sa jag till honom. Sen ryckte jag geväret ur händerna på honom och small igen luckan så att han trillade ner. Och det hörde Kim, så hon kom nerspringandes, säger Konny Wahlgren till Sydnytt

Barnbarnet ställde sig på luckan och Konny larmade polisen, som fann tjuven i bastun i källaren. Tjuven kunde knytas till flera andra brott i området så hela grannskapet kan sova lite bättre om nätterna, även om barnbarnet Kim fått lite svårt att sova sedan incidenten. Polisen rekommenderar inte att den som hittar en inkräktare i sitt hem gör som Konny och ingriper, eftersom det finns risk att bli skadad.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro