ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konsolkriget snart en del av det förflutna

Metroteknik.se · 19 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Dagens marknad med tre olika konsolsystem kan vara på väg bort. 

Dagens marknad med tre olika konsolsystem kan vara på väg bort.  Foto: Scanpix / Montage


Acer skapar öppen konsolplattform

klar

Artikellänk är kopierad

Valet mellan olika spelkonsoler kan snart vara ett minne blott. Datortillverkaren Acer jobbar med att ta fram en öppen lösning för konsolspel. Något som kan göra spelen billigare i framtiden.

Datortillverkaren Acer arbetar med ett projekt som kan skaka om hela spelvärlden. Med hjälp av en öppen konsol som skulle kunna ta död på kriget på konsolmarknaden. – Om man tittar på de spelmaskiner som finns ute nu, Nintendo Wii, Xbox 360 och så vidare så är de alla låsta system, sade Acers vd James T Wong vid en presskonferens enligt sajten Xbit Laboratories.En öppen standard skulle innebära avsevärt lägre kostnader för spelutvecklare som i dag tvingas anpassa spelen efter flera olika plattformar. I teorin skulle en öppen konsol-lösning där speltillverkare inte behöver betala licensavgifter för att få utveckla till innebära att spelen kunde säljas billigare. Exempel på det är att dagens PC-spel säljs betydligt billigare än konsolspelen. Detta för att tillverkarna inte behöver betala för att få ge ut spelen till PC.  

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro