ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konst och teknik i förening

Metro Teknik · 12 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst
Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst

Kista en en stadsdel i Stockholm som står inför en stor omvandling. Under en period på 5-10 år genomför Stockholms konst och Exploateringskontoret den största satsningen någonsin på offentlg konst i Stockholm.

I torsdags blev satsningen publik för den stora massa för första gången genom ”GATE-festivalen” i Grönlandsparken i Kista. Syftet med evenemanget är att synliggöra olika aktörers arbete i Kista, bland andra Interactive Institute, Kista Science City, Strategirådet Levandegöra staden med flera.

Konst och teknik korsbefruktades under festivalen, vilket gjorde många nyfikna. De som stannade till i parken efter jobbet fick se musikuppträdanden, tal och olika utställningar. Bland de mer uppseendeväckande fanns en musikensambel som spelade musik genom att sy.

Ann Magnusson, projektledare för Stockholm konst, berättar att tanken med deras arbete i Kista är att levandegöra stadsdelen och sammanföra konst, teknik och musik. Alla aktörer ska samverka över de traditionella gränserna. − Riktigt bra konst i en stadsdel bidrar till en trevlig och spännande boendemiljö. Ett attraktivt område där konsten är en del av profilen drar till sig företag och andra verksamheter, gynnar infrastruktur, social service och annat som gör närmiljön trygg och väl fungerande, säger Mårten Castenfors som är chef för Stockholm konst.− Kista är en pilotregion och vi ska visa hur bra detta kan bli, ribban ligger väldigt högt. Det är spännande att arbeta med att påverka hur Stockholm ska se ut om tio år. Detta kommer att bli bra, tro mig, konstaterar han.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Teknik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro