ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konstfackelev spelade psyksjuk – läkare rasar

Petter Sundsten · 25 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Jag är medveten om att det inte är etiskt rakt igenom, men det är väl genomtänkt. Jag anser att är det viktigt projekt och vill öppna upp den här slutna världen, säger Anna Odell om händelsen på S:t Görans psykakut.

– Jag är medveten om att det inte är etiskt rakt igenom, men det är väl genomtänkt. Jag anser att är det viktigt projekt och vill öppna upp den här slutna världen, säger Anna Odell om händelsen på S:t Görans psykakut. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

 Konstfackeleven Anna Odell, 35, låtsades vara psykiskt sjuk – och fördes till S:t Görans psykakut av polis.– Det är synnerligen upprörarande, säger en rasande David Eberhard, chef och överläkare på S:t Görans psykakut.Händelsen inträffade förra veckan. Polisen tog hand om Anna Odell på stan och gjorde bedömningen att hon var i så dåligt skick att hon måste föras direkt till psykakuten. På S:t Göran var Anna Odell så våldsam att hon spändes fast och fick lugnande. Men allting var en bluff – och en del av Anna Odells examensarbete på Konstfack.– Hon har tagit samhällets resurser för sin lilla installation, sen har hon förolämpat patienter och personal. Det är grovt förolämpande, säger David Eberhard.Då Metro talar med Anna Odell säger hon att det är en del i hennes slutarbete som hon har jobbat med i runt ett år.– Det här är en del i ett större sammanhang. När konstverket är färdigt i vår blir det tydligt med vad jag vill, säger hon.Sjukhuset anklagar Anna Odell för att ha slagit personalen.– Jag har inte gjort våld mot någon men jag har försökt ta mig loss, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro