ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konsthallen på väg till Magasinsgatan

Peter Löwendahl · 28 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013
Konsthallen på väg till Magasinsgatan Kulturchef Björn Sandmark är väldigt sugen på att flytta Göteborgs konsthall till Artilleristallarna på Magasinsgatan. – Tanken är att man ska göra så lite som möjligt med lokalerna för att behålla den här chabby-chick miljön, säger han.

Konsthallen på väg till Magasinsgatan Kulturchef Björn Sandmark är väldigt sugen på att flytta Göteborgs konsthall till Artilleristallarna på Magasinsgatan. – Tanken är att man ska göra så lite som möjligt med lokalerna för att behålla den här chabby-chick miljön, säger han. Foto: Lena Garnold


Göteborgs konsthall har tagit ett steg närmare en flytt till Magasinsgatan. Efter ett möte med Artilleristallarnas ägare Wallenstam hoppas stans kulturchef kunna presentera planerna för politikerna redan i vinter.

klar

Artikellänk är kopierad

– Fruktansvärt fräckt. Finns nästan inga sådana miljöer längre, säger Björn Sandmark, förvaltningschef på kulturförvaltningen, när han beskriver Artilleristallarna, dit han hoppas kunna flytta Göteborgs konsthall.

Det är inte helt färdigförhandlat med Wallenstam, som äger lokalerna, men Björn Sandmark är optimist.

– Wallenstam har presenterat ett underlag som bestod av två alternativ. Vi bestämde att vi ska gå vidare och titta på närmre specifikationer. Jag tror att vi kommer gå i mål med detta, säger han.

Att konsthallen behöver behöver nya lokaler beror på att de nuvarande inte är byggda för dagens samtidskonst.

– De byggdes för att hänga tavlor på väggen, och är fantastiska lokaler för galleri eller fotoutställning. Men samtidskonst ser väldigt annorlunda ut i dag med många andra inslag, det är film, skulpturer, performance och annat.

Dessutom, menar Björn Sandmark, måste dagens lokal hålla stängt under förberedandet av en ny utställning. Konsthallen ligger i dag också för nära konstmuseet, som är en helt annan verksamhet, men i dag förknippas de ofta med varandra.

Han hoppas ha en ekonomisk presentation redo för kulturnämnden i januari, blir flytten godkänd där ska sedan både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige säga sitt innan det kan bli en flytt. Förhoppningen är en flytt under 2015.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro