ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Konstigt att de byter spelare och inte ger några nya chansen"

Linda "Ding1" Herman · 18 Jun 2018
Uppdaterad 18 Jun 2018
Fredrik "freddieb" Buö.

Fredrik "freddieb" Buö. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Spelarhoppen mellan Sveriges topplag har inte bara fått fansen att fundera. Även proffs som Red Reserve-spelaren Fredrik "freddieb" Buö har reagerat.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska Godsent gick bara för ett par dagar sedan ut med att man väljer att släppa sitt Counter strike-lag, för att i stället låta femman plockas upp av den svensk-amerikanska organisationen Red Reserve.

Organisationsbytet är dock inte det enda vi sett i den svenska CS:GO-scenen under de senaste veckorna. Både Fnatic och NiP har tagit in nya lagkamrater då den tidigare Fnatic-spelaren Jonas ”Lekr0” Olofsson och den före detta ninjan Richard ”Xizt” Landström praktiskt taget bytte lag med varandra.

Mitt under Dreamhack-festen i Jönköping stod det dessutom klart att Fnatic värvar den tidigare ninjan William ”Draken” Sundin.

LÄS MER
Efter personliga segern – nu ska Bozzzton ta Sverige till revansch

Många av de som följer svensk CS har säkert reagerat på utbytet mellan de två topplagen. Även vissa av proffsen.

– Jag tycker att det är konstigt att de byter spelare mellan lagen och kanske inte ger någon ny spelare en chans. Men jag har inte så mycket insyn i vad som faktiskt händer. Vi får hoppas att de kör på nu så de kan klättra upp i scenen igen, säger Fredrik ”freddieb” Buö som spelar i nyblivna Red Reserve.

Hur ställer du ert lag mot just Fnatic och NiP just nu?

– Jag tror vi skulle kunna ha en chans att slå dem. Vi har utvecklats ganska mycket nu det senaste och jag tror på att om man bara fortsätter köra på samma lineup tillräckligt länge så blir man tillräckligt bra, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda "Ding1" Herman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro