ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konstmuseet tar över konsthallen

Fredrik Stjernström · 6 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Konstmuseet vid Malmö museer är tillfälligt stängt för ombyggnad men trots det går det nu att få en inblick i den enorma samlingen. 80 exemplar ur konstmuseets samling på över 40 000 verk ställs ut på Malmö konsthall.

– Det har varit en fantastisk resa. Vi har suttit i långa samtal om vad som känns angeläget att visa, säger Cecilia Widenheim, museichef på Malmö Konstmuseum.

Konstverken har valts ut utifrån tre teman – vardagens ritualer, en värld i förändring och språk. Bland konstnärerna hittar man bland annat Andy Warhol, Annika von Hausswolff och Dan Wolgers.

I en särskild sal på konsthallen kan besökarna själva välja vilka konstverk som ska ställas ut. På surfplattor kan man bläddra i en databas med konstverk och välja ut ett som man vill se hänga uppe och berätta varför.

– Motiveringen är spännande för oss att läsa. Det här är ett sätt att bjuda in malmöborna att ta del av konstmuseet, säger Cecilia Widenheim. 

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro