ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konstnär ska ställa ut Jennifer Lawrence nakenbilder

Emma Björkman · 5 Sep 2014
Uppdaterad 5 Sep 2014
Jennifer Lawrence nakenbilder kommer att ställas ut som konst – utan hennes medgivande.

Jennifer Lawrence nakenbilder kommer att ställas ut som konst – utan hennes medgivande. Foto: Redstar / Polaris / All Over Press


Som om det är inte illa nog att en hackare sprider Hollywoodstjärnornas nakenbilder på nätet. Nu ska den kontroversiella konstnären Xvala göra en utställning av fotografierna och ställa ut dem "i naturlig storlek och oförändrade".

klar

Artikellänk är kopierad

Även nakenbilderna som läckt på Kate Upton ska ingå i utställningen.
Även nakenbilderna som läckt på Kate Upton ska ingå i utställningen.Foto: Splash News / All Over Press

Den Oscarsvinnande filmstjärnan Jennifer Lawrence, 24 och supermodellen Kate Upton, 22, lär inte vara glada över konstnären Xvala:s kommande utställning. Den Floridabaserade konstnären planerar att blåsa upp de stulna nakenbilderna på de två kvinnorna och skriva ut dem på ”canvas, i naturlig storlek och oförändrade”, enligt ett pressmeddelande från Cory Allen Contemporary Art. Fotona ska ingå i utställningen ”No delete” som börjar visas den 30 oktober i CACA:s utställningslokal i Warehouse arts district i Florida. I utställningen ingår bilder från hackare och paparazzis som konstnären hittat på Google de senaste sju åren. Gemensamt för bilderna i utställningen är att de visar kändisar i deras ”mest sårbara och privata ögonblick”. – Vi delar våra hemligheter med teknikens hjälp. Och när vi gör det, blir vårt privatliv tillgängligt för andra, säger Xvala i pressmeddelandet. Det är inte första gången Xvala ställer ut kontroversiella bilder. 2007 skapade han konst av ett foto på Britney Spears rakade huvud och 2011 publicerade han nakenbilderna som läckt på filmstjärnan Scarlett Johansson på gatorna i los Angeles med en ”Fear Google”-logga som dolde hennes intima kroppsdelar. De bilderna kommer också ingå i hans nya utställning. – I dagens kultur vill alla veta allting om alla. Individens privatliv har blivit allas angelägenhet, säger Xvala i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro