ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konstnären köpte hammare för att döda 13-åringen

Clarence Frenker · 4 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Köpte hammaren för att döda 13-åringen

Köpte hammaren för att döda 13-åringen Foto: Scanpix


Mordet på den 13-åringen var planerat. Veckor innan hade mannen köpt en hammare, mask och städutrustning för att använda mordet.

klar

Artikellänk är kopierad

En 31-årig man åtalades i dag för mord på en 13-årig flicka i Täby den 1 september i år.

Enligt åtalet, som lämnades in till Attunda tingsrätt på förmiddagen, ska 31-åringen ha tilldelat flickan ett stort antal slag mot huvudet med en hammare och även ha hållit för hennes mun och näsa med sina händer. Skadorna ska ha varit så pass omfattande att flickan avlidit av blodförlust och kvävning.

Den 31-årige mannen, som arbetade som konstnär, har i förhör medgett att han dödat flickan men hävdar att det inte var mord.

Enligt vittnen ska mannen en längre tid ha planerat att ”mörda grannfamiljen på grund av oljud”. En rättspsykiatrisk undersökning visar att 31-åringen lider av en allvarlig psykisk störning.– Han har under lång tid tid irriterat sig på oljud i fastigheten, främst från lägenheten ovanför där flickan bodde, säger kammaråklagare Ewa Tvengström till TT. Flera veckor innan mordet köpte mannen en hammare, en bågfil, städutrustning och munskydd som han tänkte använda vid mordet. Innan mannen hoppade från balkongen bar han in kroppen till sin lägenhet och städade undan i flickans lägenhet.

Klockan var strax efter 15 den 1 september i år när polisen larmades till adressen i Täby. I lägenheten påträffades den 13-åriga flickan död på hallgolvet. Ett vittne har berättat hur denne hörde någon ”illskrika” i trapphuset vid tiden för dådet. Samtidigt hade den 31-årige mannen hoppat ut genom ettfönster från tredje våningen och skadades svårt.

Förutom vittnesuppgifter består bevisningen av handskrivna lappar där 31-åringen skrivit om störande oljud. Även mannens DNA har påträffats på den hammare som användes vid dådet.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro