ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Konsumentverket varnar för barnvagn: Kan amputera fingrar

Valerie Kaspersen · 26 Feb 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Barnvagnen återkallades enligt uppgifter redan 2009.

Barnvagnen återkallades enligt uppgifter redan 2009. Foto: Konsumentverket


Konsumentverket varnar för barnvagnsmärket Maclarens paraplysulky som tillverkades före november 2009.

klar

Artikellänk är kopierad

Barnvagnen återkallades enligt uppgifter redan 2009, eftersom hopfällningsleden i chassit kan amputera barns fingrar i samband med upp- och hopfällning. Något som ska ha hänt vid flera tillfällen i USA, enligt Konsumentverket.

Konsumentverket tar nu på sig uppgiften att varna allmänheten, då de företag som tillhandahöll barnvagnarna i Sverige har upphört. Vagnen är vanlig på begagnatmarknaden, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande:”Eftersom det inte finns något företag som kan vidta åtgärder varnar nu Konsumentverket för vagnarna, och uppmanar e-handelsplattformar samt andra aktörer att inte annonsera dem”.

pil
Så ser du om barnvagnen är farlig

Om du har en äldre Maclaren paraplysulky är det viktigt att du kontrollerar hur leden ser ut. Om den är tillverkad innan 2009 ska den ha ett lagningskit som täcker leden där vagnen fälls upp eller viks ihop. Senare modeller av Maclarens paraplysulky är modifierade och har inte längre den farliga leden.

Källa: Konsumentverket 

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro