ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konton hos Gmail och Yahoo hackade

TT · 7 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Google och Yahoo säger att även deras e-postanvändare drabbats av nätbedragare som lurat av dem lösenord och användarnamn. I måndags medgav Microsoft att tusentals användare av företagets avgiftsfria e-posttjänst hotmail fått hemliga kontouppgifter utlagda på internet.

Med hjälp av så kallat nätfiske, phishing, har internetskojare lurat e-postkunder att lämna ut uppgifterna.

"Vi blev nyligen medvetna om en phishing-komplott där hackare kommit över användares id-uppgifter för webb-baserade mejlkonton, däribland ett litet antal gmail-konton", svarade Google på AFP:s förfrågan.

Google har reagerat med att tvinga användarna att byta inloggningsuppgifter.

Yahoo sade i ett uttalande att ett "begränsat antal" id-uppgifter från Yahoo-konton avslöjats.Nätfiske är ett sätt att komma över uppgifter via internet genom att skicka falska e-brev med länkar till bluffhemsidor, där besökare uppmanas att skriva in hemliga lösenord och koder.

Microsoft, Google och Yahoo betonar att det inte skett några intrång i företagens datasystem och uppmanar sina kunder att vara extremt försiktiga med att öppna bilagor och klicka på länkar från både kända och okända avsändare.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro