ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Konton till gratistjänst säljs för tusentals kronor

Kristoffer Rengfors · 12 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Google startar telefontjänst

klar

Artikellänk är kopierad

I dag lanseras Googles telefontjänst Google Voice i USA. Alla användare får ett nytt telefonnummer som fungerar till vilken telefon som helst.Google Voice har testats med speciellt inbjudna personer under de två åren sedan Google köpte upp företaget Grand Central och döpte om tjänsten för två år sedan. Med hjälp av ett telefonnummer kommer man nu åt alla sina telefoner. Trots att tjänsten är gratis har inbjudningar till det oerhört populära Google Voice sålts för över 5 000 kronor på Ebay. Tiotusentals personer står redan nu på väntelista för att få använda tjänsten. Hela tjänsten styrs över webben och användaren ställer själv in vilken telefon numret ska gå till. Är man på semester kopplar man numret till hotellrummet, är man ute på stan låter man det gå till mobilen. Dessutom finns en filtreringstjänst som gör att man kan skicka vissa "vänner" direkt till telefonsvararen. Vidare går det att skicka chatt-meddelanden till telefoner och ringa konferenssamtal. En av de mest upphaussade tjänsterna är den röstinspelning som gör om meddelanden lämnade på telefonsvararen till text och skickar dem som mejl.

Google tar även upp kampen mot Skype och låter användare ringa billiga telefonsamtal till utlandet. Än så länge finns Google Voice bara i USA, och inga planer finns på en europeisk lansering.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro