ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kontrollanter i bråk med 15-åring på spårvagn

Peter Löwendahl · 21 Nov 2012
Uppdaterad 21 Nov 2012
Kontrollanter i bråk med 15-åring på spårvagn

Kontrollanter i bråk med 15-åring på spårvagn Foto: Scanpix


I går ska Västtrafiks biljettkontrollanter ha hamnat i ett nytt slagsmål. Enligt vittnesuppgifter till Metro ska tre vuxna kontrollanter med våld ha hållit fast en 15-årig pojke.

klar

Artikellänk är kopierad

– De sparkade honom, satte ett knä i magen på honom och satte sig på honom inne i spårvagnen, säger Ulf Petersson, som blev vittne till allting.

Enligt polisens presstalesman kallades de till en spårvagn på Kungsportsplatsen 10.35. I händelserapporten står att det var fullt slagsmål på vagnen. Ulf Petersson berättar att flera resenärer filmade och fotograferade händelsen, som inleddes när kontrollanterna bad killen att visa färdbevis. Han ska då ha försökt ta sig därifrån, men inte riktat något våld mot kontrollanterna, enligt Ulf Petersson.

– Nej, nej, han försökte bara komma därifrån. Jag vill inte försvara att friåka på en spårvagn, men jag tycker att själva gripandet var så brutalt så det var inte av denna värld, säger han. 

Marja-Leena Uitto Adolfsson, operativ chef Trafikantservice på Göteborgs spårvägar, bekräftar att det under dagen varit en händelse där biljettkontrollanter har fått vänta på polis, men först i dag på morgonen beräknas Spårvägens händelserapport vara färdigställd. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro