ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köp din egen ö i centrala Stockholm – för 65 miljoner

Joel Linde · 28 Jul 2015
Uppdaterad 28 Jul 2015

Foto: Eldhs


Kan du inte bestämma dig för om du ska bo på landet eller i staden? Då kanske en ö som denna skulle passa. Om du har 65 miljoner, vill säga.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Eldhs
Foto: Eldhs
Foto: Eldhs
Foto: Eldhs
Foto: Eldhs
Foto: Eldhs
Foto: Eldhs

Inte långt från inloppet till Stockholm, mellan Nacka och Lidingö, ligger ön Danmarks holme med sina tre hus och tre stugor. Den har varit bebodd sedan 1600-talet, och nu ska den byta ägare än en gång, vilket SVT var först med att uppmärksamma.

Prislappen? 65 miljoner.

Paret tappar bort varandra i lägenheten – nu vill de sälja

Här är minihuset som är till salu i Stockholms innerstad

Den som ska försöka sälja det unika objektet är fastighetsmäklare Elisabeth Eldh.

– Det blir en stor utmaning, men det är fantastiskt spännande. Jag jobbar mycket med unika fastigheter och det går aldrig att säga hur lång tid det tar att sälja, säger hon till Metro.

Ön är totalt nästan 10 000 kvadratmeter stor, och den totala boytan är 350 kvadratmeter. Till ön går inga linjebåtar, men det finns åtminstone tre båtplatser. Att den heter just Danmarks holme är det ingen som har en definitiv förklaring till. En av myterna, som också är den mest omskrivna och troliga är att den danska flottan belägrade holmen under det svenska frihetskriget mellan Kristian Tyrann och Gustav Vasa på 1520-talet.

Derek, 27: Mäklarens budfusk kostade mig 35 000

Juristen: Så skyddar du dig mot fuskande mäklare

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro