ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köp ett hjärta och stöd forskningen

metro · 9 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan 2004 har försäljningen av Hjärt-Lungfondens hjärtepins inbringat miljoner till forskningen. Årets hjärtepins är designade av Sven Nordqvist, författare till böckerna om Pettson och Findus, samt sångerskan Charlotte Perrelli.

– Jag hoppas att nålarna ska ge mycket pengar till forskningen och hjälpa läkarna att klara av de problem som barn med hjärtfel har, säger Sven Nordqvist.

Att köpa och bära en hjärtepin innebär, utöver det ekonomiska bidraget, att man visar sitt engagemang. Nålen är tänkt som en symbol för forskning, hopp och engagemang men framför allt för alla hjärtsjuka barn.

– Jag har själv en bekant vars barn har hjärtfel och jag vet att det är fler än man tror som drabbas. För mig är det en självklarhet att hjälpa till och jag hoppas att många bidrar på sitt eget sätt till alla hjärtebarn, säger Charlotte Perrelli.

Hjärtepinsen kostar 25 kronor och finns att köpa hos EuroFlorist, Hemtex, Hemköp, Tempo, GinaTricot, Hälsokraft, Akademibokhandeln och på vissa sjukhus. Dessutom säljs pinsen av skolungdomar runt om i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro