ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Köp hus på Sardinien – för en tia

Filip Joelsson · 31 Jan 2018
Uppdaterad 1 Feb 2018
Så här kan det se de ut någon timmes bilfärd från 10-kronorshusen på den italienska ön Sardinien.

Så här kan det se de ut någon timmes bilfärd från 10-kronorshusen på den italienska ön Sardinien. Foto: Shutterstock/IBL


Har du en tiokrona till övers som ligger och skramlar i plånboken? Då kan du använda den för att köpa dig ett hus i en bergsby på Sardinen. Men det finns en hake.

klar

Artikellänk är kopierad

Den pittoreska bergsbyn Ollolai ligger mitt på Sardinien och lockar med fina utsikter och gamla italienska stenhus. Men det en gång levande samhället har de senaste decennierna drabbats av en rejäl utflyttning, och i dag bor inte fler än 1 300 personer i byn.

För att motverka att byn dör ut helt har borgmästaren beslutat att lägga ut 200 av husen till försäljning – för 10 kronor styck, skriver CNN.

"<strong
"<strong

– Mitt mål är att rädda våra unika traditioner från att falla i glömska. Vi är stolta över vårt förflutna och vägrar låta vår stad dö, säger borgmästare Efisio Arbau till CNN.

Det finns dock en hake. Husen är i dåligt skick och kräver enligt bedömare en upprustning på mellan 200 000 och 300 000 styck. Dessutom måste renoveringen vara klar inom tre år, och den som köper ett av husen får inte sälja det förrän efter tidigast fem år.

Den som känner sig sugen på att slå till på ett hus bör göra det snarast. Den 7 februari är nämligen sista dagen som staden tar emot intresseanmälningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro