ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köp SL-biljetten i p-automaten

Anders Göransson · 15 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Söderlund (m).
Mikael Söderlund (m).

KOLLEKTIVTRAFIK. Köp SL-biljetten i parkeringsautomaten. Den nya möjligheten införs av Stockholms stad samtidigt som kontanter förbjuds på bussarna i april.– Vi börjar med 25 automater på prov på strategiska platser i staden, men målet långsiktigt är att man ska kunna köpa sin buss- eller t-banebiljett i alla våra p-automater, säger Mikael Söderlund (m), stadsbyggnads- och trafikborgarråd i Stockholm.

Den 1 april träder förbudet mot kontanthantering på SL-bussarna i kraft, en följd av de många rån och överfall som drabbat bussförare på senare tid. Det betyder att man inte kommer att kunna köpa sin biljett ombord på bussarna. SL kommer att införa en möjlighet att köpa biljetterna via sms, men har också lovat att öka antalet försäljningsställen kraftigt. P-automaterna är en del i den utvecklingen.

Enligt planerna ska försöket med 25 automater först utvidgas med ytterligare 250 automater, som ändå ska byggas om för att kunna ta kontokort. I ett senare skede är det meningen att samtliga stadens cirka 1 000 p-automater ska ”SL-anpassas”.– Det innebär också att man kan köpa sina biljetter med kort, och den möjligheten har inte funnits i den här skalan tidigare. Det är också ett sätt att minska kontanthanteringen, säger Mikael Söderlund.Förslaget klubbas i trafik- och renhållningsnämnden i nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro