ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köpa begagnad bil – expertens bästa tips

Daniel Cederlund · 19 Maj 2016
Uppdaterad 19 Maj 2016

Foto: tt bild


Funderar du på att köpa en begagnad bil, men tycker det känns krångligt och osäkert? Känn lugnet. Här är expertens bästa tips på vad du ska tänka på för att göra en så bra och trygg affär som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Prisraset på en ny bil de första tre åren ligger i snitt på mellan 40 och 50 procent. Något som räcker gott som anledning att titta på begagnade bilar. Förra året köptes 1,1 miljoner begagnade bilar i Sverige och 25 000 av dem via begagnatjätten kvd.se.

– Vi gör oberoende tester på alla bilar innan de säljs vidare. Och det är nog också mitt bästa tips till den som ska köpa begagnat – finns det inget testprotokoll vet du inte det faktiska skicket på bilen, säger Jessica Malmgren, informationsansvarig på KVD.

Många oroar sig för att köpa begagnat, men vilka är egentligen fördelarna?

– Det är både billigare och smartare att köpa begagnat. De första tre åren tappar många nya bilar 40–50 procent i värde, vilket är ett stort tapp. Att köpa en tre år gammal bil är betydligt smartare ekonomiskt.

Vilken är parametern de flesta inte tänker på?

– Något som påverkar värdet på bilen är färgen. I ett vidareförsäljningsperspektiv är det svårare att få sålt en rosa eller orange bil än en svart, vit eller grå.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Cederlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro