ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köparens marknad för törstiga suvar

Billy Andersson · 12 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
De stora stadsjeeparna är iskalla på marknaden. Nu kan du göra ett klipp som köpare. 

De stora stadsjeeparna är iskalla på marknaden. Nu kan du göra ett klipp som köpare.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Lågpris!!! Det är läge att köpa bil. Åtminstone om du vill ha en bränsleslukande bil.– Lägg skambud, uppmanar bilsäljaren Michael Luft.I juli rasade nybilsförsäljningen med 18 procent.  Lågkonjunkturen väntar runt hörnet, bensinpriset är skyhögt och räntan är på väg upp.

Vi köper heller inte be­gagnade bilar. I sommar minskade försäljningen med drygt 8 procent, enligt företaget Bilcert. Och priset på vissa modeller faller fritt. – Det finns en viss mättnad på bilar efter förra årets försäljningsrekord, säger Michael Luft, marknads­chef på bilauktionsföretaget KVD.Men nedgången är inte enhetlig. Begagnade miljöbilar stiger i pris. Det mesta som är mindre, bränslesnålare och i lägre prisklasser säljs.

Nedgången är desto större på stora bilar och stora stadsjeepar. De är iskalla.– Där är det köparnas marknad.Andra bilar där det går att göra klipp är relativt nya franska bilar. Men när Michael Luft ska tipsa om de bästa bilklippen väljer han Ford Mondeo, Opel Vectra och Saab 9-5 som är två tre år gamla. Eller japanskt som inte är Toyota.

Ha is i magen om du ska sälja din stadsjeep

KÖP BILLIGT. Har du en bränsletörstig suv? Och vill sälja? Lycka till!När Daniel Azzarri på bilförmedlarföretaget Bilcert får frågan hur man ska göra när man säljer sin stora suv blir han först tyst en lång stund.–  … du ska ha tur och hitta rätt köpare, säger han till slut.Viktigast är att ha is i magen. För det finns fortfarande några suvköpare. Det gäller att vänta in rätt tillfälle och köpare.

Daniel Azzarri påpekar att om man har intyg på konditionstest, garanti och finansiering underlättas försäljningen.

Men det kostar pengar – och minskar dina intäkter.Sedan gäller det att annonsera taktiskt. Chansen är större att folk med gott om pengar slår till på en suv med V 8-motor.

Är man desperat kan det vara idé att etanolkonvertera bilen. Köpare vill ha miljöbilar, men Daniel Azzarri är tveksam. – När man väl ska köpa är det ekonomin som är viktigast och en stor etanolbil är dyr i drift.

Då är dieselmotor under huven bättre. Om inte det finns så gäller det alltså att ha is i magen. Och mycket tur.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro