ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köpcentrum inför omkörningsfil” för stressade shoppare

Mathias Gerdfeldter · 22 Apr 2014
Uppdaterad 22 Apr 2014

Trött på slöa shoppare som vägrar röra på fötterna framför dig i köpcentrumet? Tack vare en 10-årig brittisk flicka kan du snart få uppleva en snabb gångfil för att ta sig förbi de mänskliga hindren.

klar

Artikellänk är kopierad

Köpcentrum inför ”omkörningsfil” för stressade shopapre 
  LÅngsamma till vänster – snabba till höger. Skulle idén spridas till Sverige får vi dock kanske spegelvända konceptet – för att matcha med vår övriga högertrafik.
Köpcentrum inför ”omkörningsfil” för stressade shopapre LÅngsamma till vänster – snabba till höger. Skulle idén spridas till Sverige får vi dock kanske spegelvända konceptet – för att matcha med vår övriga högertrafik.Foto: Meadowhall

Du är ute i den lokala gallerian eller köpcentrumet. Du har ganska bråttom men du vet precis vilken butik du ska till och vad du ska handla. Problemet: En hel vägg av människor framför dig som makar sig fram i lååångsam takt för att titta på precis allt på vägen.

Känns det igen? 10-åriga Chloe Nash-Lowe från brittiska Sheffield upplevde precis samma sak. Hon blev så störd på sina medshoppare att hon skrev ett brev till köpcentrumet Sheffield Meadowhalls ledning, där hon beskrev hur ”otroligt besviken” hon var på alla ”långsamma vandrare”, rapporterar brittiska Metro.

Tro det eller ej, så tog gallerians ledning till sig synpunkterna, och har nu infört en ”omkörningsfil” längs gångvägarna mellan butikerna.

– Vi på Meadowhall gillade Chloes idé så pass mycket att vi har bestämt oss för att på försök införa en omkörningsfil för de som går lite snabbare i galleriorna, så att de kan komma fram dit de vill i tid, berättar Darren Pearce, direktör på Sheffield Meadowhall.

Märkta ”långsam fil” och ”snabb fil” ska de två passagerna nu underlätta för alla shoppare att handla i sin egen takt, utan att frustrera sina medmänniskor.

Konceptet har som sagt införts på försök, men om det visar sig fungera kanske vi får se idén sprida sig till flera centrum – och kanske även över Nordsjön till oss i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro