ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kopierade budgetmotion – nu tar SD-ledaren "time out" på obestämd tid

Joel Linde · 26 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015
Lund till vänster, Luleå till höger.

Lund till vänster, Luleå till höger. Foto: andreashallgren/flickr, David Wargert/flickr


Det stormade rejält kring SD:s gruppledare i Luleå, Oscar Rosengren, sedan det uppdagats att han kopierat hela sitt budgetförslag från kollegorna i Lund. Nu tar en en "time out" på obestämd tid, och han kritiseras hårt från SD i Norrbotten.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan skrev Metro om att Sverigedemokraternas gruppledare i Luleå, Oscar Rosengren, kopierade hela sitt budgetförslag från sina partikollegor i Lund.

Siffror överensstämde inte med den egna kommunens verksamhet, och på vissa ställen stod det till och med att man ville göra satsningar för Lund och Skåne.

►LÄS MER: SD-missen: Kopierade budgeten och la den för fel kommun

Efter stormen kring honom, som fick stor spridning i media och sociala medier, tar nu gruppledaren en ”time out” på obestämd tid.

”Framförallt känner jag mig genuint usel för det svek som detta kan få våra väljare att känna. Det är mitt syfte att representera dem och det har jag inte gjort med rättvisa", skriver han till tidningen NSD.

I ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna i Norrbotten framgår också att Oscar Rosengrens agerande inte har stöd i partiet.

”Vi från SD Norrbotten anser inte att det är korrekt mot våra väljare att använda den metod som använts av gruppledaren för kommunfullmäktigegruppen i Luleå,” skriver de.

►LÄS MER: Yougov: S når bottensiffror – lägsta stödet sedan valet

När bluffen uppdagades ville Oscar Rosengren först inte kännas vid att han begått något misstag, utan menade snarare att Lunds budget var så pass bra att den förtjänade att kopieras. Senare gick han dock ut på Facebook och beklagade att han på vissa platser missat att ändra Lund till Luleå.

Men Elin Håkansson, tf. vice ordförande för SD i Norrbotten, slår nu fast att misstaget var för grovt för att förbises.

”Att hämta inspiration från andra kan vara bra, men att kopiera siffror som saknar underlag och dessutom inte ens berör den egna kommunen är absolut inget vi anser vara en korrekt metod och något vi kraftfullt tar avstånd från. Oscar Rosengren tar nu en ’time out’ i samråd med distriktsstyrelsen och Luleå kommunfullmäktigegrupp,” skriver hon.

►LÄS MER: Efter prat om "Tjusiga tiggarflickor" – nu utesluts Rickard Wall ur SD

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro