ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köpläge för begagnad bil

Emma Ståhl · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Billig bensin, låga räntor på billån och en finanskris som tvingar allt fler att göra sig av med bilen. Det är köparens marknad för den som vill köpa bil. – Priserna fortsätter att sjunka, konstaterar Daniel Frodin, chefredaktör för Teknikens Värld och programledare för ”Allt om bilen” på TV 8.

Antalet nyproducerade bilar som säljs i Sverige minskar. I stället väljer många att köpa begagnat, vilket har sina fördelar. Du slipper den dramatiska värdeminskningen och undviker stora lån. Bara på Blocket finns över 100 000 bilar till salu i hela landet. Men det gäller att tänka över sitt bilköp noga. Att vara påläst, och veta vad man vill ha är viktigt. Om du själv inte är bilkunnig är det en bra idé att ta hjälp av någon som är det. – Kolla bilens historia. Årsmodellen är inte avgörande utan hur välskött bilen är, tipsar Gun-Britt Ljungdahl, marknadsanalytiker på Svensk Bilprovning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Ståhl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro