ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Koppla ner dig under semestern

Kristian Borglund · 28 Jun 2012
Uppdaterad 23 Aug 2012
Koppla ner dig  under semestern Lydiah Wålsten (till höger) gillar att vara uppkopplad på semestern. Här med Kristin Wester och Daniel Löfstedt.

Koppla ner dig under semestern Lydiah Wålsten (till höger) gillar att vara uppkopplad på semestern. Här med Kristin Wester och Daniel Löfstedt. Foto: Gustav Gräll


Vi skriver sommar 2012 i almanackan – och självklart lever vi nu i en tid då vi bör vara uppkopplade och kolla jobbmejlen även på semestern. Eller?

klar

Artikellänk är kopierad

Nja, inte om man lyssnar på Micke Darmell, som föreläser om ”härvaro”, om konsten att vara ”här och nu” med oss själva, och med vänner/familj:

– På mina föreläsningar brukar jag fråga publiken vad människor på dödsbädden ångrar mest av allt i sina liv. Vad tror du att det är? frågar han retoriskt.

– Jo, de ångrar att de inte tillbringade mer tid i jobbmejlen och på Facebook, säger han.

Ironi, förstås. Men lek med tanken på att det var sant. I så fall skulle Lydiah Wålsten, som jobbar som projektledare på tanke-smedjan Timbro, inte behöva ångra sig på ålderns höst:

– Jag kollar jobbmejlen flera gånger om dagen under semestern. Det känns viktigt för mig att följa med i vad som händer, säger hon.

Micke Darmell igen:

– Många av oss har blivit så beroende av pling och plong att vi inte längre klarar av att vara med oss själva. Våra hjärnor kräver olika sorters stimuli hela tiden. 

Han rekommenderar att se semestern som ett bra tillfälle att ta tillbaka ägandet av tiden, att återupptäcka livet utan jobbmejlen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro