ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Koppleriåtalad polis friad

Daniel Olsson · 7 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SLÄPPS. Den 40-åriga polisman som åtalats för koppleri vid Göteborgs tingsrätt friades idag från anklagelser.Men tingsrätten var inte enig i sin dom. Chefsrådmannen ville fälla polismannen.Polismannen, som tidigare arbetat i en specialgrupp inom polisen som ska motverka prostitution, hade ett förhållande med den prostituerade kvinnan. Enligt åklagaren hade kvinnan tagit hem sexkunder till mannens bostad och han ska även ha kört henne till sexköpare och tagit emot eller i varje fall växlat delar av betalningen.Polismannen har å sin sida hävdat att kvinnan anmält honom som hämnd för att han inte vill gifta sig med henne. Han säger att han inte känt till att kvinnan fortsatt prostituera sig under deras relation.

Tingsrätten skriver i sin dom att polismannen ofta svarat undvikande och hänvisat till att han inte minns, att hans förnekande inte är övertygande men att mycket trots allt står ord mot ord. Chefsrådmannen menar att polismannen bland annat genom sitt yrke borde ha insett att kvinnan var kvar i prostitution under deras tid tillsammans. Polismannen ”är inte så naiv att han inte begripit syftet”, skriver chefsrådmannen, om en resa till Skåne som paret gjorde tillsammans och där kvinnan säger att hon besökte en sexköpare. Att tingsrätten var oenig talar starkt för att det blir en fortsättning i hovrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro