ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köpte bil som var internationellt efterlyst

Fredrik Tideman · 23 Maj 2014
Uppdaterad 23 Maj 2014
Bilen som mannen köpte var efterlyst av den rumänska polisen.

Bilen som mannen köpte var efterlyst av den rumänska polisen. Foto: TT


Bilköpet gick inte riktigt som planerat. Den BMW som en man köpte för 380 000 kronor på en bilfirma visade sig vara internationellt efterlyst av rumänsk polis. Efter att polisen beslagtagit bilen skickades den tillbaka till Rumänien. Nu beslutar JK att mannen ska ersättas för bilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i juni 2011 som mannen köpte en BMW på en bilfirma i Eslöv för 380 000 kronor. Han hade bilen fram till april 2012 då polisen beslagtog den. Bilen visade sig vara internationellt efterlyst av den rumänska polisen. En person i Rumänien hade leasat bilen och sedan, olagligt, sålt den vidare.

I juli 2012 hävdes beslaget av polisen, och bilen återfördes till Rumänien. Men bilägaren menar att polisen borde prövat om inte bilen skulle ha lämnats tillbaka till honom, eftersom han köpt bilen i god tro av en etablerad bilfirma.

Rikspolisstyrelsen skriver själva i en utredning att man gjort fel. Det var inte uppenbart att målsäganden –den rumänska bilfirman som leasat ut bilen – hade större rätt till bilen än vad bilköparen hade och en bättre utredning borde ha gjorts.

Justitiekanslern bestämmer att bilköparen ska ersättas med 360 000 kronor för bilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro