ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Köpte ny mobil – fick begagnad två gånger

Aron Andersson · 14 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Mats Nenséns "nya" telefon hade gamla bilder i minnet när den levererades.Telefonen på bilden är inte den som är aktuell i artikeln.

Mats Nenséns "nya" telefon hade gamla bilder i minnet när den levererades.Telefonen på bilden är inte den som är aktuell i artikeln. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Mats beställde en ny mobil, men fick en gammal – två gånger om. ”Nu går jag inte på uppstickarna igen”.

När Mats Nensén skulle köpa en ny telefon till sin dotter sökte han på Pricerunner. Han valde inte det billigaste alternativet men hittade butiken TeleE som han tyckte verkade okej. Efter en dryg vecka kom leveransen.– Jag packade upp telefonen och tyckte den såg schysst ut, så jag satte den på laddning. Någon dag senare sa min dotter: Hördu pappa, jag hittade filmer på telefonen, säger Mats Nensén.

Vid närmare granskning upptäckte han även att tangenterna var slitna. När han hörde av sig till TeleE fick han svaret att ett misstag begåtts och att han skulle returnera mobilen. Ytterligare en vecka senare fick han en ny telefon. Samma sak hände igen.– På utsidan av kartongen stod det att den innehöll en svart mobil, men inuti låg en röd. Dessutom var kartongen trasig.

När Mats Nensén kontaktade Pricerunner genomförde även de ett testköp med samma resultat.– Förpackningen var bruten och telefonen låg i bubbelplast inuti vilket är lite märkligt, säger Stefan Karlsson, pr-ansvarig på Pricerunner.

De har nu tagit bort sajten från sina sökresultat. TeleE:s supportansvarige Johan Pettersson menar dock att de inte säljer begagnade telefoner.– Det finns enstaka fall där vi inte rensat returnerade mobiler, sedan skickat ut dem igen. I ett fall har det varit en begagnad telefon, men den kunden har fått pengarna tillbaka och inte hört av sig igen.

Hur garanterar ni att det inte upprepas?– Vi funderar rätt kraftigt på att byta leverantör och i våra nya rutiner ingår att vi filmar alla leveranser innan de skickas ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro