ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kör på 36-åringen – för att rädda hans liv”

Emmelie Wallroth · 15 Apr 2015
Uppdaterad 15 Apr 2015
Filmen visar hur polisbilen kör rakt in i mannen.

Filmen visar hur polisbilen kör rakt in i mannen. Foto: CNN


Den beväpnade mannen gick på sidan av vägen när han plötsligt blev påkörd av en polisbil. Allting fastnade på film – och polisen säger nu att de räddade mannens liv”.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen inträffade i februari i Marana i Arizona, USA, och fastnade på film från två olika polisbilar som följde efter den misstänkte mannen. 

CNN har publicerat filmen, där man hör hur en av poliserna rapporterar över radion att den 36-årige mannen ska ha avfyrat ett vapen i luften – ett vapen som han misstänktes ha stulit tidigare samma dag. Sedan dyker den andra polisbilen upp i bild. Bilen kör rakt in i mannen, som går vid sidan av vägen.

Och polisen säger nu att polismannens agerande troligtvis räddade både den misstänkte mannens liv och andra personer som skulle ha kunnat komma till skada. Enligt polisen ska mannen ha varit på väg mot ett område där hundratals personer jobbar, vilket krävde att man tvingades använda våld.

– Den här polisen fattade beslutet på en sekund och i efterhand tror jag att vi kan titta på det och säga ja, det finns saker vi kan lära från det. Men folk i samhället klarade sig, poliserna klarade sig och även den misstänkte i fråga klarade sig, säger Terry Rozema, polischef i Marana, till CNN.

Men mannens advokat håller inte med om att det var rätt väg att gå för att stoppa hans klient, som ska ha mått dåligt och varit självmordsbenägen vid tillfället.

– Allting i videon pekar på ett uppenbart övervåld. Det är ett mirakel att min klient inte är död, säger advokaten Michelle Cohen-Metzger enligt CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro