ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Körde hem frun – döms för tvång

Petra Martinsson · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Frun ville inte följa med men mannen tvingade henne. Vid Lunds tingsrätt dömdes han i går för att mot hennes vilja ha kört henne hem i rullstol.– Jag ville inte följa med för han var hotfull och aggressiv, berättade kvinnan under rättegången. Men mannen lyssnade inte. Han tog tag i handtagen och rullade henne från biblioteket till bostaden som låg i närheten. Tingsrätten dömer mannen för olaga tvång och skadegörelse.

När han skulle in med rullstolen i trapphuset skadades entrédörren. Mannen döms även för att i köket sedan ha hotat kvinnan och även för att tidigare ha slagit henne.

Rätten ser allvarligt på det som hänt och menar att brotten har riktat sig mot någon ”som till följd av en sjukdom haft särskilda svårigheter att värja sig”. Bland annat för att mannen har suttit häktad en längre tid klarar han sig från fängelse. Straffet blir skyddstillsyn som måste förenas med vård mot aggressions- och missbruksproblem.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro