ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Körde ihjäl flicka – 16-åring åtalas

Clarence Frenker · 28 Okt 2011
Uppdaterad 28 Okt 2011
Det var här, på Tenstagången i Tensta, som vansinneskörningen ägde rum den 30 juni i år.  Den utbrända mc:n efter olyckan.

Det var här, på Tenstagången i Tensta, som vansinneskörningen ägde rum den 30 juni i år.  Den utbrända mc:n efter olyckan.


Var påverkad av cannabis. Kappkörde med mc i Tensta. Nekar till brottsrubriceringarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Vansinnesracet i Tenstagången slutade med att den 16-årige mc-föraren körde rakt in i en folkmassa och dödade en 13-årig flicka i kraschen. Nu åtalas pojken för att ha vållat hennes död. – Det här är en buskörning som har gått väldigt snett, säger kammaråklagare Peter Svedén. Det var vid 22-tiden den 30 juni i år som två män, 16 och 25 år gamla, kappkörde mot varandra med var sin motorcykel i Tenstagången i Tensta. Enligt vittnen höll de båda mycket hög hastighet när 16-åringen plötsligt körde in i en större folksamling. Ett flertal vuxna och barn tvingades springa åt sidan.  Men en 13-årig flicka hann aldrig undan utan rammades av motorcykeln och skadades så svårt att hon avled. – Hon hamnade helt enkelt i vägen, säger Peter Svedén. Den 16-årige pojken, som vid olyckan var påverkad av cannabis, medger sin inblandning i stora delar av händelseförloppet men nekar till rubriceringarna. Han åtalas nu även för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död, olovlig körning, olovligt brukande, grovt rattfylleri och förseelse mot trafikförordningen. Den 25-årige mannen åtalas även han för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Rättegången inleds nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro