ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Körde ihjäl två barn- får bara halva straffet

Anneli Wikström · 7 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Till vänster Luke McCormick. Till höger, pojkarnas mamma Amanda Peak.

Till vänster Luke McCormick. Till höger, pojkarnas mamma Amanda Peak. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Fotbollsmålvakten Luke McCormick körde onykter och dödade två pojkar. Nu upprörs hela England över att han bara fick sju års fängelse. Luke McCormick, 25, var målvakt i engelska fotbollslaget Plymouth Argyle. Livet lekte då han i somras var på bröllop och firade med champagne och vin. När festen var slut satte han sig, utan betänkligheter, i bilen och körde därifrån. Han var upprörd för att han hört rykten om att hans flickvän var otrogen och han var på väg till henne för att konfrontera henne. Han körde fort. Över 100 kilometer i timmen. Sedan somnade han vid ratten.

När McCormick vaknade hade hans Range Rover kört rakt in i en Toyota minibuss. Den kastades i sin tur framåt, åkte nedför en slänt och kraschade slutligen i några träd. I bilen satt Phil och Amanda Peak, deras två söner Arron, 10 och Ben, 8, och tre av deras kompisar. De var på väg till en motortävling på Silverstone men vid kraschen tog livet slut för Arron och Ben. Och för deras pappa Phil startade ett liv i rullstol. Hans ryggrad bröts sönder och han kommer aldrig mer att kunna gå.

Nyligen hölls rättegången mot Luke McCormick. Han dömdes till sju års fängelse men kommer sannolikt att släppas fri efter halva tiden. Detta upprörde många eftersom det bara är hälften av maxstraffet. Arron och Bens föräldrar var förstås mest upprörda. – Hans advokat pratade om hur detta har påverkat Luke. Vi tycker att det är ett hån. Han kommer att kunna börja om sitt liv igen då han kommer ut. Då är han fortfarande en ung man. Men våra söner kommer aldrig att uppleva någonting mer, säger de i The Sun.

Ordföranden för engelska motsvarigheten till vägverket håller med föräldrarna.

– Domen väcker frågan om vad man ska göra för att få maxstraffet. Att en som har druckit dubbelt så mycket än vad som är tillåtet då man kör bil och sedan dödar två barn får halva maxstraffet är patetiskt.

Phil och Amanda är förkrossade av sorgen efter sina söner. Dessutom kan de aldrig få fler barn på grund av medicinska skäl.– Hela vårt liv är förstört. Allt vårt hopp och våra framtidsdrömmar har tagits ifrån oss, säger Amanda i tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro