ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Körde svarttaxi för sju miljoner

John Lindblom · 11 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011
Drygt 19 000 kronor om dagen drogs in.

Drygt 19 000 kronor om dagen drogs in. Foto: Scanpix / Arkiv


40-åring i Stockholm åtalas för grova skattebrott. Omsatte över sju miljoner kronor per år på svarttaxi.

klar

Artikellänk är kopierad

En taxiåkare i 40-årsåldern i Stockholm åtalas för grova skattebrott efter att ha drivit omfattande verksamhet med svarttaxi.

Enligt åklagaren ska åkaren ha haft 15–20 fordon i drift och omsatt över sju miljoner kronor på ett år. Utan att ha redovisat en enda krona i skatt. – Det går bevisligen att driva taxiverksamhet i stor skala med till synes helt vanliga taxibilar, helt utan telefonväxel. kommenterar åklagre Göran Wahlqvist till Metro.

Åtalet avser skattebrottslighet under ett års tid, till och med augusti i år. Åkaren åtalas för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott samt försvårande av skattekontroll.

Via körningar i centrala Stockholm och kranskommuner ska han ha omsatt minst sju miljoner. Närmare en miljon kronor i arbetsgivaravgifter har undanhållits Skatteverket, som utanför åtalet senare även kommer att återkräva taxiåkaren på stora belopp bland annat för utebliven momsredovisning.

Taxibilarna som använts ser i stora drag ut som helt vanliga taxifordon fast utan växelnummer och bolagsnamn. Att nå en årsomsättning på sju miljoner enbart genom att plocka upp kunder på gatan tillhör ovanligheterna.

Ytterligare en person misstänks för inblandning i svarttaxiverksamheten och riskerar åtal inom kort.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro