ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Koreograf: Beyoncé stal mina moves

Aron Andersson · 10 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011

Beyoncé gör som vanligt succé med sin senaste singel. Men dansstegen i musikvideon kan vara stulna. Koreograf: "Det här är plagiering".

klar

Artikellänk är kopierad

Nu anklagas popstjärnan Beyoncé för att stulit sina senaste danssteg. I musikvideon till singeln "Countdown" utför hon och hennes dansare ett antal rutiner som liknar koreografen Anne Teresa De Keersmaekers verk, skriver sajten Aceshowbiz. – Jag visste inget om det här. Jag är inte arg, men det här är plagiering, säger den belgiska koreografen när hon blir intervjuad på en dansk blogg. Vid ett tillfälle i musikvideon står Beyoncé framför en vägg samtidigt som hennes tre dansare utför en rutin i bakgrunden. Precis samma upplägg har De Keersmaeker också använt. På ett Youtube-klipp går det att jämföra de två. – Det som är otrevligt med det hela är att de inte ens bryr sig om att att dölja det. De verkar tro att det är okej eftersom det är ett känt verk. Om jag känner mig hedrad? Jag har sett lokala skolbarn göra det här. Det är mycket vackrare, säger De Keersmaeker till bloggen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro