ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Körsång ska ge fattiga en miljon

Caroline Wetterborg · 24 Maj 2012
Uppdaterad 24 Maj 2012
Körsång ska ge fattiga en miljon

Körsång ska ge fattiga en miljon Foto: Andreas H Nilsson


klar

Artikellänk är kopierad

På söndag är det final i Stockholms stadsmissions insamlingskampanj för barn som lever i fattigdom. Sveriges största kör, Kör för alla, uppträder klockan 14.00 på Hovet under ledning av körledaren Caroline af Ugglas, och intäkterna går till Stadsmissionens verksamheter för barn och unga. 

– Jag engagerar mig gärna där jag har en chans att engagera mig, säger ja till allt som har att göra med att hjälpa till, det tycker jag alla borde göra, säger Caroline af Ugglas. 

Kören har samlat in pengar till Stadsmissionen i flera år. Förra året blev det 700 000 kronor, nu hoppas Caroline af Ugglas på 1 miljon kronor. 

– Det är jättebra om samhället prioriterar barn och ungdom, genom resurser till skola, lärare och allt som har med unga att göra. Gör vi det så får vi mindre vuxna som mår dåligt. Att göra den här konserten som jag gör, att gå på den eller sätta in pengar på något konto om man har lite över, det är att hjälpa till. Det räcker ju om alla drar sitt lilla strå till stacken hela tiden, säger hon.

På söndag gästas den 1 700 medlemmar starka kören av artister som Plura och Thomas Di Leva. Caroline af Ugglas utlovar allt från reggae till rock och publiken får gärna spontansjunga i låtarna. Kör för alla, som i år firar 10 år, handlar mest av allt om sångglädje. 

– Jag tror att människan behöver sång för att hela sig.

– Vi jobbar mycket på i min kör att det faktiskt är ganska snyggt att fulsjunga. Jag tycker personligen att det är väldigt sexigt. Vågar du och tar i och har lite teknik bakom så blir det rock’n’roll.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro