ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Korsgren efter skrällen i Vasaloppet: "Det är den bästa dagen i mitt liv"

Björn Berglund · 4 Mar 2018
Uppdaterad 4 Mar 2018
Lina Korsgren hade en bra dag i spåret.

Lina Korsgren hade en bra dag i spåret. Foto: Foto: Ulf Palm/ TT


Lina Korsgren körde ifrån storfavoriterna och vann damernas Vasalopp med god marginal. Svenskan gled i mål med hela 4 minuter och 41 sekunder till nästa åkare. "Jag vågade inte inte tro på det", säger hon till SVT Sport.

klar

Artikellänk är kopierad

Vasaloppets segrare heter inte Britta Johansson Norgren, Katerina Smutna eller Astrid Øyre Slind, som många hade tippat i förväg.

I stället blev det Lina Korsgren som knep segern. Med två mil kvar ledde Smutna, men tjeckiskan började tröttna och då stack Korsgren ifrån. Ordentligt.

– Det är så sjukt. Jag har tänkt så mycket på det här den senaste veckan och så gör jag det. Jag trodde inte att det var sant. De sista 20 kilometerna, det var skönt, men det värsta jag har varit med om. Man kan inte ta ut något i förskott. Jag fick rapporter om att jag ledde med tre minuter men vågade inte inte tro på det, säger hon till SVT Sport.

– Det är bästa dagen i mitt liv tror jag.

På herrsidan vann norrmannen Andreas Nygaard efter en dramatisk slutspurt och därmed var en norsk seger för sjätte året i rad ett faktum. Svenske Bob Impola blev tvåa.

– Det är otroligt att jag fick vinna i dag. Det är så många människor som stöttat en, att hjälpa en uppfylla sina drömmar. Det här har varit ett mål och jag är så otroligt glad, säger Nygaard till SVT Sport.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro