ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kort glädje – ett annat ungdomshus brann

Anders Göransson · 23 Aug 2011
Uppdaterad 23 Aug 2011

Rinkebyakademien återinvigdes av prins Daniel. Samtidigt brändes ett annat ungdomshus ner. Nu hoppas polisen på att finna förövarna.

klar

Artikellänk är kopierad

I går återinvigdes Rinkebyakademien, som brändes ner vid upploppen förra sommaren, i närvaro av bland andra prins Daniel. Men glädjen över återuppbyggnaden grumlades  – bara några timmar tidigare sattes ett annat ungdomshus i brand en dryg kilometer därifrån. – Det är sorgligt. Det är så många goda krafter som jobbar med de här verksamheterna och så händer en sådan här sak, säger Ann-Katrin Åslund (FP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Brandkåren fick larmet vid midnatt. Blå huset, ett aktivitetshus för Tenstas unga, stod i lågor. – Ett vittne såg hur sju åtta ungdomar slog sönder en bakdörr, körde in en vit Volvo i huset och tände eld på bilen, säger Diana Sundin vid västerortspolisen. Byggnaden hann få omfattande skador. Polisen hade i går endast svaga signalement på förövarma, men hoppas att den tekniska undersökningen och tips ska leda till att de grips. Händelsen rubriceras som mordbrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro